Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

Балансирана храна за вашето куче – какво е това?

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

Всички храни на пазара претендират, че те са подходящи за балансираното хранене на домашното куче. Има установени правила от световните здравни организации, но не всички ги спазват. Затова  вижте кои елементи трябва да включва здравословната кучешка храна.

1. Въглехидрати

Кучетата са всеядни. Ежедневният прием на тези вещества е от 30 до 70%. Много от тях са ечемик, пшеница и всички зърнени култури.  Те придават текстурата на гранулата.  Някои от тях не могат да се усвоят бързо от организма. Меласата е един такъв въглехидрат. Той засища кучето за по-дълго време и му помага да изглежда във форма.

2. Протеини
Това е важният елемент, с който се изграждат мускулите и помагат за заздравяването на рани. Те могат да се набавят от пиле, пуйка, агне, риба и яйца.  Кучето изгражда само половината от аминокиселините, от които се нуждае, останалите ги набавя от тези храни.

3. Мазнини

Кучето има нужда от мазнини, за да има здрава и лъскава козина. Също така, те са източник на енергия.  Те биват местни, растителни, рибено и соево масло. Съдържат се в нормалното ядене между 10% и 15%.

4. Витамини и минерали

Не на последно място ги слагаме и тях. Те са много важни за общото физическо здраве на вашето куче. Можете да ги намерите в някои бобово-зърнени култури. Не случайно в състава на гранули пише, че съдържа и боб.

5. Вода

Водата е важна за хората, но и за кучетата. Тя е основата на добрия метаболизъм. Тя прочиства организма от токсините, помага за разграждането на веществата и изразходването на енергията.