Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

Важни подробности за детските столчета

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

Комисията за защита на потребителите всяка година прави проверки за изправността на детските столчета. Това е необходимо, тъй като от тях зависи живота на децата ви.   От комисията всеки път напомнят някои важни подробности при избора на детско столче. Вижте кои са те.

 

Първото нещо е, че по закон специална седалка трябва да се осигури на всяко дете под 150 см.

Второ, момента в Европа са валидни два стандарта за седалки: ECE R 44 и I-Size, като едно от двете означения следва да бъде изписано на етикета. Стандартът ECE R 44 е по-стар, но все още действащ до 2018 г.

Трето,  внимавайте за етикетите. Там трябва да написана групата, която се отнася за столчето. Сравнете данните от етика с тези на детето и по този начин изберете правилната група и столче.

 

Родителите са тези, които трябва да следят за групите и да осигурят на детето си правилното столче. При монтирате трябва да се следват инструкциите.  Детето се закопчава с колан през раменете и един в скута. Не поставяйте столчето върху седалка, която е снабдена с въздушна възглавница, тъй като тя може да нарани детето при евентуален инцидент. Всякакви играчки, които са твърди, не се допускат, тъй като те също биха причинили нараняване. За спокойно пътуване, трябва да имате кош, където да съхранявате всичко, което може да бъде потенциално опасно за детето. При столчета, които са за обратно возене, трябва да бъдат поставени от търговеца, който е обучен за това. Не купувайте столчета от втора ръка.

 

Четвърто, деца, които са до 15 месеца, задължително пътуват с гръб към движението.