Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

Екстремни тротинетки

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

Избирането на екстремна тротинетка може да изглежда лесно занимение, но когато се впуснем в избора, ще осъзнаем, че не е така. Има много производители, много видове тротинетки с различни компоненти, които определят цената и качеството им.
Най-евтините
Можем да предположим, че най-евтините тротинетки на пазара ще ни свършат работа и ще издържат определено време, все пак са „екстремни“. Но точно противоположното е истина. Райдърите използват всяка част от тротинетката с такава сила (при скокове, падания, трикове, въртене), че производствените недостатъци на евтините продукти много бързо си проличават. Започват с изкривяване на кормилото, лагерите на колелата се разхлабват, гумите се изхабяват прекалено бързо и т.н.
Поради тази причина препоръчваме покупката на тротинетка от производители, които са насочени само върху тяхното производство, като например Chilli, Nokaic и т.н.
При избор на продукт трябва да обърнем внимание на някои важни неща, сред които: годините на райдъра, нивото на каране и цената.
Възраст и ниво
Първият важен фактор, който трябва да вземем под внимание е възрастта на райдъра и неговото ниво.
Екстремните тротинетки се препоръчват поради тяхното тегло (около 3,5 кг) на райдъри от 8 годишна възраст (изключение е модела Chilli PRO 3000 Shredder, който специално е предназначен за хора с по-дребна структура. Всички тротинетки са с товароносимост около 80-100 кг. Трябва да се има предвид, че теглото на райдъра по време на скок се умоножава по 2 или 3 пъти.
Цена
Различните цени на екстремните тротинетки варират не толкова в зависимост от марката, както е при други продукти, а от това от колко качествени части е направена. Роля при определяне на цената на тротинетките играе:
– качеството на колелата (дали сърцевината им е от обикновена пластмаса или от алуминий) и големината им (основно 100 мм или 110 мм)
– материал, вид и здравина на дъската, вилицата и кормилото
– grip и griptapе
Принципът е лесен, колкото по-качествени са частите, толкова по-скъпа е тротинетката.
Начинаещи и средно напреднали
Не препоръчваме покупката на прекалено евтини тротинетки, вариращи до 100 лева. Заслужава си изнвестирането на по-висока сума за по-надежден продукт, който ще има по-дълъг живот при правилна експлоатация и поддръжка. Подходящи артикули за начинаещи са тези на Nokaic.
Ако сме решили да инвестираме по-висока сума за екстремна тротинетка, добър избор са продуктите на Chilli с моделите си PRO 5000 и 5100. Тези по-скъпи тротинетки са подходящи и за средно напреднали райдъри.
Напреднали
Напредналите райдъри ще оценят управлението на по-добрите и следователно по-скъпи тротинетки. Отлично качество предлага производителят Chilli, при моделите 5200 и С1.

Източник: Скутшоп