Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

Защо хората отглеждат домашни любимци?

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

Няма да видите маймуна, която да разхожда куче. Животните не си взимат домашни любимци. Явно тази черта е присъща само на хората. Но защо това е така?

Историята свидетелства затова. Още от древни времена предците ни са опитомявали вълци, които им били полезни в лова. Не е ясно колко дълъг е този период. Но е факт, че кучето е съпътстващ член на семейството. Въпреки това, то изисква много грижи и средства. Все още остава въпросът защо хората си взимат домашни любимци, след като те изискват средства.

Домашният любимец може да ви бъде чудесен приятел и компания, но той няма да ви даде нищо материално в замяна на вашите грижи.

Една от ползите на отглеждането на домашни животни е, че те действат благоприятно на физическото и психическото здраве.  По тази тема доста може да се спори. Някои специалисти са на мнение, че хората с домашни любимци страдат по-често от депресия.

Джон Брадшоу, който е преподавател в училището в Бристъл, смята, че жените, които отглеждат бездомно животно имат добри индикации за това, че ще бъдат добри майка за в бъдеще.  Други специалисти смятат, че хората, които имат домашен любимец имат и добро материално състояние.

Културата също играе много важна роля. Всеки 22-ри човек смята, че кучето е домашен любимец. Останалите го приемат само като притежание, но не и като другар и спътник в живота.

Харолд Херцог от университет в Северна Каролина, САЩ, смята, че това се дължи на модата. От 25 години се наблюдава това. Хората си взимат домашен любимец от дадена порода, защото то е популярно, все едно е нов чифт маратонки.

Въпреки противоречивите мнения и нагласи на хората, все още учените не могат да дадат точен отговор на въпроса защо хората отглеждат домашен любимец.