Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

Избор на тротинетка

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

Тротинетките са с две или четири колела. Често те са направени от метал, алуминий или пластмаса. Трите елемента се комбинират за по-добро качество.

Кормилото на всяка една тротинетка може да се регулира според височината на детето. Някои от тях са снабдени и със спирачки, за да се регулира движението.  Частите като дръжките са направени от гума, дъската не се плъзга.  За по-големите деца има и електрически, които работят на батерии, с възможност за зареждане. Те са доста по-скъпи и не винаги са по-джоба на всички родители. Тротинетките са подходящи и за малки и големи и спомагат за правилното координиране между ръце и крака.

 

Много е важен изборът на тротинетката. Тя трябва да бъде със здрави колела, които да могат да се движат при лош асфалт, чакъл, пясък и неравности.  За по-лесно управление и овладяване при извънредни ситуации, размерите на возилото трябва да не са прекалено големи – от малки до средни.

За по-малките деца се препоръчва тротинетка с меки колела, тъй като те имат по-голямо сцепление и са по-надеждни. Твърдите колела са за по-големи деца с повече опит. Ще разберете каква тротинетка да изберете от описанието на всяка една, когато тръгнете да купувате. На етикета ще са написани години, на които отговаря големината на дадената тротинетка.

 

За децата до 5 години се препоръчват съоръжението да бъде на 3 колела, тъй като то е по-стабилно при рязко спиране.

При децата от 5 до 6 години те могат да бъдат на две колела, тъй като те имат и повече опит.

До 13 години можете да вземете тротинетка с по-големи възможности и скорост. Не забравяйте и задължителната екипировка.