Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

Истината за кучешката храна

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

Истината за кучешката храна е, че няма такава. Храната е добра, когато кучето ви се чувства добре и е здраво. Ако има мека козина, тънък слой подкожна мазнина и твърди изпражнение, то тогава това, с което храните животинчето си е добро, независимо дали е скъпа или евтина храна.

Някои експерти смятат , че кучетата са лешояди и стопаните не трябва да са толкова загрижени за това, което поемат. Други са на мнение, че те са вълци и трябва да се хранят като тях. И двете мнения са грешки по различни причини.

 

В миналото кучетата са се хранили с умрели животни и хора, но това е било за тогава. В момента в страни като Шри Ланка, където трябва да ядат такова нещо, за да оцелеят, те изглеждат слаби, болнави , без блясък в козината. Това доказва, че теорията за лешояди е напълно погрешна.

Аргументът, че кучетата са вълци е другата крайност. Да, те действително имат храносмилателна система като на вълците, но това не означават, че ядат същата храна. Има различни породи кучета от дребни, средни и големи. Всяка една порода се нуждае от специална храна, за да може кучето да расте здраво и пълно с живот.

 

Заместителите на месо са другия проблем. Много производители на кучешка храна слагат такива заместители.  Те могат да бъдат вредни, но могат да бъдат и полезни. Все пак не е честно да се предлага пиле за куче и да се слага 4% заместител на пилешкото месо, за да се измени цената.

Дебатът за това, което трябва да има в кучешката храна е огромен. Все пак избягвайте добавената захар, сол и консерванти.  Производителите ги добавят, за да могат да спасят  стоката си от брак.  Те привличат вашето внимание, но не и на кучето. Здравето на кучето ви важи от вас, затова внимавайте какво купувате и с какво храните любимеца си.