Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

Какво количество храна да давате на вашето куче?

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

Количеството храна, с което храните кучето си, зависи от няколко фактора: възраст, активност, големина. По-малките кучета са по-активни и се нуждаят от повече храна, за да възстановяват изгубените калории. По-големите се нуждаят от по-малко, за да останат здрави.

 

Малките кученца: Те се хранят с повече протеини и могат да отбият млякото на майката към 8-мата седмица.  Ако предпочитате готовата храна от магазина, то изберете такава, каквато е предназначена за малките кученца.  Те трябва да се хранят до 3 пъти на ден. След като минат шестия месец, можете да минете към 2 пъти хранене дневно.

 

Ако кученцето ви е по-дребно, то разредете сухата храна с малко течност. Кравето мляко разстройва стомаха както на малките, така и на големите кучета.  Ако животинчето ви не иска да изяде цялата порция до един час, то тогава трябва да я изхвърлите.

 

Както вече казахме, кучетата се хранят според възрастта, активността и големината. Ако прекалявате с храненето, то може да стане дебело, а и да получи костни аномалии и други здравословни проблеми. Ако видите, че то наддава килограми, намалете храната. При обратното положение – увеличете. Консултирайте се с ветеринар за правилно хранене.

 

Пораснали кучета: Това са кучетата, навършили една година. При тях трябва да виждате талията и да можете да усетите ребрата, когато прокарате пръст по кожата.  Апетита на кучетата може да бъде различен в различните периоди от месеца. Ако все пак нежеланието за хранене е по-продължително, консултирайте се с лекар.

 

След активната възраст, кучетата трябва да се хранят по-малко, за да не напълняват и да бъдат здрави. Ако предпочитате готова храна от магазина, то изберете марка, която предлага такава за възрастта на вашия домашен любимец.