Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

Как да изберем столче за кола?

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

На пазара можете да намерите много различни видове столчета за кола. Те се групират по ръст и тегло. Според европейските стандарти за ръст под 150 сантиметра столчето за кола е задължително. Вижте как да изберете правилното.

 

група 0 – за бебета с тегло под 10 кг;

група 0+ – за бебета с тегло под 13 кг;

група I – за деца с тегло от 9 до 18 кг;

група II – за деца с тегло от 15 до 25 кг;

група III – за деца с тегло до 22 до 36 кг.

Горе-долу това са групите, по които се групират столчетата.  След като изберем правилното, пристъпваме към монтажа.

 

Има няколко начина за монтаж.  Столчетата с нисък клас се монтират само за колана на седалката и те са по-рисковите.  Тези с по-висок клас имат специална система за закрепване. Продават се на пазара от 2005-2006.

 След като сме избрали монтирането, идва ред и на функциите. Някои от тях имат допълнителна преграда за защита, поставка за шише, сенник, регулиране на седалката и други.

 

Ако детето ви е бебе, то трябва да изберете кошница, която да се прикрепя и към количката. По-евтините кошници нямат този адаптер за прикрепяне.

Много е важно да спазвате начина за поставяне на седалката. Често за по-малките групи от 0 до 1 се препоръчва, седалката или столчето да се постави в обратната посока на движение.  Винаги купувайте столчета, които са с описание на български език. Ако сте решили да купите такова от втора употреба, направете го от близки приятели, тъй като те са по-сигурен източник.