Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

Как да използваме правилно детското столче?

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

Липсата на детско столче е честа причина за нараняването на децата по време на катастрофа.  Затова вижте как трябва да изберете подходящото столче и да го монтирате.

Но преди основната част едно важно уточнение: Ако сте бременна, нека коланът да минава отгоре и отдолу на корема, но не и върху него.

 

Столчетата за най-малките обикновено наподобяват кошче, което ги прави подходящи за прикрепяне към количката. Те трябва да се монтират в обратната посока на движение и според указанията от производителя. Неправилното поставяне е също толкова опасно, колкото и липсата на такова столче.

 

Следваща група е за деца до 19 кг.  Столчето никога не трябва да се монтира на седалка, която има въздушна възглавница, тъй като тя може да нарани детето при отваряне. Те разполагат с до 5 колана и могат да се нагласяват в зависимост от желанието на детето ви.  Обърнете внимание дали страните са по-големи, за да можете детето да подпре главата си, ако иска да поспи.

 

Последната група е за деца до 36 килограма. При тях детето трябва да бъде позиционирано, така че да може да му е удобно дори и след поставянето на коланите.  Децата на 8 години също влизат в тази възрастова група, в която трябва да се возят в столче.  Това е последния преход, който трябва да минете преди да започнете да возите детето без столче.
При закопчаване коланите трябва да минат от горната и долната част на тялото. Коланът не трябва да преминава през корема на детето, тъй като може да причини фатални последици при катастрофа.