Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

Как да поддържате и контролирате теглото на кучето си?

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

Много собственици на кучета дават калорични лакомства като награда, но те не знаят колко опасни могат да бъдат те. Не само, че водят до наднормено тегло, но и оказват влияние на физическата активност и общото състояния на животинчето.  Ще ви представим няколко стъпки, по които да прецените дали теглото на кучето е в нормите.

 

1. Ребрата са първото нещо, което ви покаже дали нещо не е наред. Когато прокарате ръка по гръдния кош на кучето и го усетите, то всичко е наред.  Обратното е сигнал за наднормено тегло.  Талията е налична при профила на кучето. Ако я виждате, всичко е наред.  Претеглете кучето си. Първо измерете себе си, после заедно с кучето. Накрая извадете вашето тегло от общото и ще получите килограмите на любимеца си.

 

2. Упражненията може би са най-подходящия начин да контролирате теглото. По-продължителна разходка и игра са чудесно решение. Не го правете обаче, ако е твърде горещо, защото има опасност от топлинен удар.

 

3. Хранете другаря си със здравословна храна. Чисто пилешко месо е основен източник за протеини. Има доста гранули със зеленчуци, които са също полезни. Изберете храната според възрастта на кучето.

 

4. Лакомствата нека да бъдат нискокалорични. Висококалоричните могат да създадат проблеми със сърцето и други органи на тялото, освен наддаването на тегло.

 

За да разберете каква храна да давате на кучето си, просто следете неговото състояние. Ако има стабилно тегло, мека козина и живот, то тогава също е наред и продължавайте с хранителния режим. Ако не знаете кое е подходящо, консултирайте се с лекар.