Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

Как трябва да се хранят новородените кученца?

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

Най-пълноценната храна за всяко новородено е майчиното мляко. Установени са какви вещества съдържа то: белтъчини, захари, фосфор, калций, енергия, мазнини. Това откритие е направено още от 1981 от Бейнс.

За съжаление случаите на смъртност при майките по време е на раждане е висока.  Ако това се случи, стопанинът е този, който трябва да се погрижи за тяхното отглеждане и на него лежи нелеката задача да оцелеят.

 

Ако малките са останали без тяхната майка веднага след раждането, необходимо е да се започне изкуствено захранване.  Технологиите са напреднали много в днешно време. От всеки магазин за домашни любимци можете да закупите биберон, шише и сухо мляко, което да разтворите във вода и да захранвате новите малки членове на семейството ви.  Не забравяйте нито за миг, че през този критичен момент за тях, от вас зависи дали те ще оцелеят или не.

 

След като се нахрани малкото, специалистите съветват да разтривате с леки и нежни движения коремчето на бебето. Можете да използвате памук или мека кърпа. Леко гъделичкане също върши работа. Това се прави, за да се стимулира храносмилането и правилното отделяне на веществата от вредни и полезни. След това с леки движения преминете към половите органи и ануса и повторете същото нещо за кратко време. Използвайте кърпа или памук, за да не стане инфекцията. Това ще стимулира правилното и лесно уриниране и изхождане.

Тези наглед прости грижи ще осигурят сила и правилно развитие на новия организъм. След 9-тата седмица можете да захранвате и с гранули и по-твърда храна.