Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

Кои са най-честите грешки при храненето на кучето?

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

В прекалените си грижи много стопани допускат съществени грешки в храненето на домашния любимец. Вижте кои са те, за да не ги правите.

 

  1. Рязката смяна на храната – Ако решите да смените храната на кучето си, то се уверете, че наистина се нуждае от това. Посъветвайте се с ветеринар, който да ви насочи към правилния тип. Първата седмица е от значение и трябва да внимавате за реакциите на кучето към новото меню. Дори и да я харесва, не трябва да го прехранвате.  Времето за адаптация е от 5 до 7 дни.

 

  1. Прехранването или недостатъчната дажба е втората грешка. И в двата случая ще доведе до проблеми със здравето, така че старайте се да давате средно количество храна на ядене.

 

  1. Твърде честото хранене води до затлъстяването. Обратният ефект се появява при дългото гладуване. Нормалното хранене е 2 пъти дневно за възрастни кучета.

 

  1. Даването на остатъци – да това може да бъде нещо много сладко, но и много вредно. Ако не научите кучето да яде само от своята купичка, докато е малко, в бъдеще то ще ви гледа като просяк, всеки път, когато седнете на масата или отидете да си вземете нещо от кухнята.

 

  1. Суровото месо може да съдържа паразити и бактерии. Те са опасни за човека, а какво остава за кучетата?

 

  1. Честата смяна на хранителния режим като място и честота на хранене също е вредна. Така кучето ви няма да знае кога ще има храна и няма да може да изразходва правилно енергията си.

 

Всеки собственик на куче трябва да знае, че съдът за храна трябва да е чист, да няма ръжда и да не е от метал, тъй като са окислява, а това влошава качеството на храната.  Освен това токсините на метала действат неблагоприятно на организма на кучето. Размерът на съда трябва да е съобразен с този на любимеца.