Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

Митове и легенди за храненето на кучето

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

Първото нещо, което трябва да изясним по темата е, че кучетата са месоядни животни. Те ядат месо, а не кокали. Това може би е най-разпространения мит, че от кокалите кучетата извличат важни полезни вещества. Няма нищо полезно в тях. Единствено само проблеми могат да ви донесат.

 

Дори и кучето ви да обича кокалите, те рано или късно ще му донесат проблеми. Тези проблеми изискват лечение, а то е скъпо. Просто не си струва, нали? Един добър вариант са гранулите.

 

Гранулите са евтин и бърз начин да набавите необходимите вещества на домашния си любимец. Разбира се, те не са основна храна, но са много полезни и от полза при растежа на съкровището ви.   В комбинация с домашната храна те биха били чудесна енергийна бомба. 1 гранула седмично и малко месо или риба, кашкавал, сирене, биха били чудесен заряд  за дългите и уморителни игри, както и за изграждането на здрави силни кости и зъби.

 

Никога кости, пържено или подправки.  Те дразнят стомаха и не водят до нищо добро. Гранулите трябва да са висок клас. В хипермаркетите можете да видите всякакви марки, които претендират за високо качество.  Ако изберете по-евтини, то трябва да добавите и различни вещества под формата на витамини и минерали. Все пак ще дадете същите пари, затова по-добре дадете една сума за един вид гранули, които съдържат всички полезни вещества.

 

Може би най-разпространеният мит е, че кучетата ядат сладко. Да, те ядат, но в разумни граници. Все пак едно бурканче сладко е много. Ако кучето консумира захар в толкова големи количества, то може да ослепее. Една бисквита е достатъчна. Същото важи и за котките.