Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

Най-добрият хранителен режим за котката

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

Най-добрата храна за вашата котка е разнообразието. Избягването на монотонен ритъм при хранене има няколко положителни ефекта.

 

1. Котката ще получава всичко, от което се нуждае, чрез разнообразно хранене. Освен това, ще си спестите различните минерални добавки, които ще трябва да закупувате, ако давате само една и съща храна.

 

2. Котките се наслаждават на разнообразието.

 

3. Ще избегнете варианта писаната ви да се пристрасти към храна и да не приема друго.

 

Разнообразието се постига много лесно чрез домашна храна. Сложете малко хляб в основата на купичката и долейте от домашната сума. Така тя ще бъде сита за дълго време. По този начин ще си набави всичко необходимо от това, което ядете и вие. Рибата е важна за нея. Оттам тя си набавя необходимите и полезни вещества. Ако не обичате или не готвите често тази храна, можете да закупите един килограм цаца. Тя е сравнително евтина и с правилно разпределение може да стигне за цял месец.  Ако рибата е уловена цяла, прегледайте я за някакви паразити. Ако ви я продадат цяла, я сварете, за да сте сигурни, че котката ви няма да се разболее от някоя и друга бактерия. В никакъв случай не изключвайте тази храна от диетата на любимеца ви. Рибата подобрява и поддържа зрението на котката ви.

 

В никакъв случай не хранете котката си с готови храни. Вярно е, че е по-лесно, но те се приготвят с много препарати и химикали. По този начин се унищожават част от полезните вещества, а при неправилно съхранение те направо изчезват. Все пак, ако нямате време всеки ден да готвите, можете да си позволите така храна. Но я сменяйте с домашна, колкото се може по-често.