Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

Пени борд

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

За първи път произведен в Австралия през 70-години на миналия век, но вече разпространен по цял свят. Пени бордът е подходящ за каране в градски условия, където маневреността е от водещо значение. Със своите малки размери и тегло е удобен за носене и транспортиране (лесно може да бъде прибран в раница).

Конструкция и форма:

– Дъската е пластмасова, изработена от висококачествен материал. Внимавайте, когато купувате по-евтини продукти, тъй като некачествените пластмаси дават два основни дефекта – прекалено твърдата дъска лесно се чупи, а прекалено меката не е стабилна при каране. Има два основни размера при бордовете – 22 и 27 инча. Стандартният размер е 22 (или 56 см), малък и много бърз. 27-инчовият (71 см) се характеризира с по-добра маневреност, по-комфортен за каране и е подходящ предимно за спортно каране.

– Лагерите – изработени са от висококачествен алуминий. Съставени са от две части – основната, която е завинтена за горната част на дъската, и втора, през която минава оста.

– Колелцата обикновено са с по-голям размер и от мека, но устойчива гума. По-големите колелца са по-бързи, но по-малките осигуряват по-комфортно каране. Твърдостта им се обозначава от 0 (най-меки) до 100 (най-твърди), стандартни са 80-85А.

Богатият избор на цветове и комбинацията от тях, правят пени бордът идеален аксесоар за тийнейджъри и по-големи райдъри.