Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

Столчета за кола – съвети и препоръки

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

Столчето за кола е важен елемент от задната седалка, особено когато става дума за пълна безопасност. С това се сблъскват всички млади родители и поради тази причина сме ви приготвили няколко полезни съвета.

 

  1. Столчетата трябва да предназначение за вашето дете по височина и килограми. Всичко това го пише на етикета, така че го прочетете внимателно, преди да предприемете покупка на столче. Обикновено срока им за използване трае до 6 години, така че обърнете внимание и на това.

 

  1. Най-добрата защита от това столче детето ще получи, ако е с гръб към движението. Това важи само, ако е малко и с малко килограми. Децата возещи се в такива столчета имат по-голяма безопасност. Важно е да го поставите на задната седалка, далеч от въздушните възглавници.

 

  1. Вярно е, че столчета от втора употреба са по-евтини. Но и рискът да попаднете на нещо некачествено, с което да изложите детето си на опасност, е голям. Уверете се, че желаното от вас столче не е попадало в пътен инцидент. Купувайте от познати или близки приятели, а не от непознат в интернет.

 

  1. 73% от случаите столчето не се поставя правилно. Уврете се, преди да тръгнете, че сте го монтирали според указанията от производителя. Също така бъдете сигурни, че всички механизми за закопчаване работят без проблеми. Можете да потърсите помощ от някой по-опитен, за да сте сигурни, че сте направили всичко както трябва.

 

  1. Хубаво е детските играчки да бъдат меки, за да не наранят детето при по – резки завои. Твърдите играчки нека да са прибрани в чанта.

 

  1. Не оставяйте детето само. Дори и за една дребна покупка. Температурата в колата може рязко да се повиши и това причини топлинен удар. Освен това, в много държави има закон против това.