Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

Кой е правилният автобокс

от admin 21.09.2017 0 коментар(а)

При избора на автобокс до голяма степен водещи са личните предпочитания (цвят, дизайн) и съотношението им спрямо цената на продукта. От гледна точка на качество и материали препоръчително е да се обърне внимание на механизмите на заключване, амортесьорите, които задържат капака отворен, и не на последно място по какъв начин се захваща за напречните греди на автомобила. Отделните модели кутии могат да бъдат използвани за различен багаж, като е добре да се имат предвид и следните няколко варианта: за транспортиране на ски или сноуборд се препоръчват по-дълги автобоксове, ако възнамеряваме да сложим до багажника и колело (или детска шейна) добър вариант е по-тесен багажник, а за превоз на по-обемни вещи – такъв, който предлага най-голямо товарно пространство (с най-голям обем).

Избор на подходящ багажник за конкретен автомобил
Кутиите за багаж са универсални продукти и затова може да се използват за почти всички автомобили, при които разстоянието между напречните греди е минимално 50 см. При някои автомобили след монтиране на кутията за багаж е възможно затруднено отваряне на багажника (петата врата), но никога не дотолкова, да не може да се използа напълно. Трябва да избираме такава големина на автобокса, която максимално да използваме, като винаги имаме предвид това, че вътрешното пространство е различно от външния размер на кутията.

Обем на багажника
Методът за изчисляване на обема на багажника при различните производители се различава. В повечето случаи използваемото пространство е с приблизително 10% по-малко от посоченото.

Експлоатация
Автобоксът е елегантен начин за транспортиране на допълнителен багаж – ски, детски колички, къмпинг оборудване или инструменти. Багажникът лесно се монтира върху автомобила. С използването му ние избягваме препълнената кола, като същевременно предпазваме нашия багаж от повреда. Конструкцията на кутията за багаж е проектиана така, че да има възможно най-малко съпротивление на въздуха. Аеродинамиката е много по-добра отколкото в случаите, когато багажа се транспортира директно върху напречните греди. Всички автобоксове са оборудвани със заключващ механизъм, който осигурява закрепването на багажника към автомобила, а за транспортираното съдържание има допълнителни пристягащи колани, които да го задържат в една позиция.

Скорост на шофиране с автобокс
Никой производител на багажници за коли не предоставя конкретна информация за максимално позволената скорост на шофиране с прикрепен към тавана автобокс. При правилно поставен багажник и добре наредено съдържание е възможно шофиране с до максимално 130 км/ч, като винаги трябва да се спазват павилата за движение, максимално допустимата скорост и всеки шофьор да се съобрази с пътната и метеорологична обстановка.

Източник: Нойман