Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

Тротинетка – как да изберем подходящата?

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

Тротинетките биват на две или три колела, като тези с три са по-стабилни. Те могат да бъдат направени от метал, пластмаса или алуминий. Често се комбинират материалите, за да може да се постигне по-високо качество.

 

Тротинетката е много полезна за развитието на децата. Тя развива ловкостта, координацията между ръце и крака и чувството за равновесие. За да изберете правилната тротинетка, трябва да имате предвид няколко важни елемента.

 

Големината на колелата е различна. Някои от тях да по-малки, други по-големи. По-големите са по-безопасни, тъй като те могат лесно да преминават през неравности и различни препятствие. По-малките се препоръчват за тийнейджъри, които искат да правят някакви сложни съчетания.

 

Колкото по-твърди са колелата, толкова е по-малко и сцеплението. За начинаещи се препоръчват меките колела, тъй като те са по-стабилни при резки маневри.

 

Скоростта на колелата са всички нечетни числа от 1 до 9. Колкото по-високо е числото, толкова е по-висока и скоростта. Важно е да познавате уменията на детето си, за да се сигурни, че то ще бъде спокойно и уверено, когато кара тротинетката.

 

Ако детето ви е до 5 годишна възраст, тротинетките на три колела са чудесен избор. Те са стабилни и ще научат детето ви на необходимите умения, за да ги кара.

 

Ако детето е между 5 и 6 години, то можете спокойно да вземете по-бърза тротинетка и на две колела. За децата между 6 и 13 години се препоръчва скорост до 5, която помага на детето да си върши работата, но и му гарантира безопасност и сигурност.