Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

Хранене за подрастващо куче

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

Храненето на подрастващото куче е важно за неговото правилно развитие. Преди години нямаше особено голям избор на кучешка храна. Това се промени. Сега на пазара можете да видите различни марки и често стопаните са объркани, особено ако за първи път имат куче.  Ще ви представим няколко основни насоки за храненето на кучето през първата година от живота му.

– 6-12 седмици – подрастващото куче трябва да се храни с подходяща за него храна, за да може то да бъде здраво и да расте силно.  Даването на храна за зрели кучета на малкото, може да го лиши от важни вещества, които спомагат за развитието му. Едрите бебета от големите породи се захранват на от 9 – тия ден с твърда храна. По-малките – от 12-стата седмица.

– 3-6 месеца – Дневната дажба твърда храна преминава от 3 до 5 пъти седмично. Пухчето и коремчето си отиват около  12 –ста седмица.  Ако все още е дебеличко на тази възраст, то продължете с храненето на мляко, докато не укрепне и не придобие по-младежки вид.

– 6 – 12 месеца – През този период храненето преминава по 2 пъти на ден. Ако кастрирате кучето си, то се нуждае от по-ниски енергийни храни.  След такава процедура, можете да минете към храна за възрастни или специална за кастрирани кучета.  Преминаването при останалите кучета на 9 месец при по-малките породи и по-големите – 12 – 14 –стия месец.

Важно е следното правило: По-добре да продължите по-дълго с млечната храна, отколкото тя да бъде недостатъчна.  След първата година, храненето за отраснали кучета е вече възможно: 2 пъти дневно.