Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

10 основни грешки при храненето на кучета

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

Храненето на домашните любимци вече не е проблем както за ветеринарите, така и за диетолозите. И дори да имаме изобилие от продукти, отново допускаме грешки при този жизненоважен процес. Вижте, които са най-често допусканите грешки при хранене на кучета.

1. Нашите грешки

Често ние храним любимците си по установен еталон за хората. Даваме им повече храна или по-малко, повече сол или захар. Това е опасно за тях и може да е предпоставка за развитието на болести. Не трябва да давате кокали на малките, защото те нямат здрави зъбки и това може да доведе до счупването им.

2. Физически упражнения и хранене

При по-висока активност, храненето също трябва да бъде по-често и обратното. Когато е изяло храната си, кучето ще бутне купичката. Ако я облизва, то значи още е гладно. Кучетата рядко преяждат, затова не се притеснявайте, че то иска още. Възрастното куче се храни два пъти на ден. След 10 – 15 минути купичката се маха, независимо дали е изядено всичко. Винаги трябва да има прясна вода.

3. Тегло

Ако кучето е слабо, посъветвайте се с лекар. Ако то е дебело, също се посъветвайте, но за правилна диета и повече упражнения.

4. Минерали и минерални добавки

Те са необходими за правилното укрепване на костите. Калцият е необходим и за зрялото куче. Количествата са различни, в зависимост от породата.

5. Вид на храна

Дали сурова или готвена няма значение. Най-добре ги редувайте и не слагайте подправки или много сол.

6. Забранени храни

Захарта е строго забранена, тъй като води до ослепяване. Суровото свинско и агнешко може да причини заразяване с бактерии. Бобови храни в суров вид също не се препоръчват.

7. Трапезата

Не давайте храна от нея. Ако научите кучето така, то ще ви гледа жално всеки път, когато отивате да си вземете ядене.

8. Време на хранене

Времето на хранене е различно при всяко куче. Възрастните се хранят по 2 пъти, а малките по-често.

9. Смяна на храните

Не сменяйте рязко храната. Периодът на свикване е до 7 дни. Консултирайте се със специалист, преди да я смените.

10. Препарати

Сухата храна е богата на витамини и минерали. Не ги добавяйте, ако лекарят ви не е го е предписал.