Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

5 често срещани заболявания от неправилно хранене

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

Храната с високо качество е от жизненоважно значение за здравето на вашето куче. Често заболяванията се получават от неправилно хранене. Вижте 5-те най-чести болести, които са резултат от това хранене.

1. Затлъстяване

Затлъстяването е най-срещаното заболяване. То обхваща около 50% от домашните любимци и е причина за болести като диабет, артрит, сърдечни заболявания, рак.  Кучетата със затлъстяване имат по-кратък живот, от колкото тези, които са с нормално тегло от същата порода.

Малко са стопаните, които осъзнават това. Наличието на мазнини е знак, че храната е качествена, но изобилието им е води до противоположния ефект.  Най-важното нещо при едно куче е намирането на правилен хранителен режим при него.

2. Панкреатит

Това е възпаление на панкреаса. То е в резултат от неправилни дози при хранене и наситеността на мазнините. Води до диария, повръщане и неправилно храносмилане.

3. Камъни в бъбреците

Те могат да се появят от наслагването на минерали.  Симптомите са често уриниране, кръв в урината или задържане. Консултацията с ветеринар той е задължителна. Той решава дали може да се излекува само с диета или се налага операция.

4. Проблеми със сърцето

Сърдечните проблеми са съпътстваща част от живота на кучетата. Основната причина отново е не-балансираното хранене.  Високото ниво на сол води до повишаването на кръвното налягане и оттам задържането на течности.  За да смогне сърцето увеличава своята работа. В един момент това води до износване на сърдечния мускул.

5. Диария

Диарията се лекува различно. Лекарят преценява по вида на изхожданията дали трябва да хранителна диета от фибри и лесни за смилане храни или някакъв вид медикаменти.