Ние използваме бисквитки, за да Ви предоставим най-добрите продукти. Ако продължите да използвате нашият уебсайт, означава че сте съгласни с използването на бисквитки.

С каква храна да храним домашната котка?

от admin 20.11.2017 0 коментар(а)

Коя котешка храна е подходяща да нашия любимец.  Какво да търсим? За какво да внимаваме? Разберете отговорите в следващите редове.

Много са храните, които се предлагат на пазара. Не се впускайте в известните марки. Гледайте етикета и вижте дали всички полезни неща са налице. Сухата храна се дели на ниска, средна и висока. Колкото по-висок е класа, толкова по-добре. Ето няколко съвета как да разберете коя суха храна е качествена:

1. Качествените гранули са с кафяв. Всякакъв друг цвят е от оцветители.

2. Качествените гранули не се продават в големите супермаркети. Можете да ги намерите в зоомагазините.

3. Качествените гранули са пакетирани. Причината е повече от ясна. При контакт с кислорода те гранясват, а това намалява и техния вкус.

4. Цена/ качество

Хубава храна е скъпа, но можете да намерите и по-евтини варианти, които да са полезни за любимеца ви. Попитайте продавачите в зоомагазините, коя храна е най-хубава и на сравнително ниска цена. В големите супермаркети можете да видите всичко, но не и хубава храна на ниска цена.

5. Мокрите храни са под формата на консерви. При тях гледайте етикета. При набавянето на протеин избягвайте соята, царевицата и суроватката.  Като цяло зърнените продукти са крайно неподходящи, тъй като те не могат да се смелят от стомаха на котката и не могат да бъдат усвоени.

6. Подходящата храна предпазва от заболяване на бъбреците, сърдечна недостатъчност и други болести. Тя би била отлично лечение на тези проблеми. По този начин ще си спестите и парите за лекарства и нервите при различните специалисти.